10/6/13

Secret Side - Έκθεση ζωγραφικής

SECRET SIDE      Ελευθερία Ντέλλα - Αλέξανδρος Μάγκος


Εικόνες από την Άλλη Πλευρά…


Εικόνες φανταστικών προσώπων και τόπων, συνδιαλέγονται  μεταξύ τους σε κοινή έκθεση,  αποσπάσματα διαφορετικών ιστοριών και συμπληρωματικά μέρη μιας σύμπραξης, κομμάτια της κρυφής μα πάντα υπάρχουσας μυστικής πλευράς της πραγματικότητας.

Τα Χαμένα Παιδιά, πρόσωπα παιδικά, χωρίς συγκεκριμένη ηλικία, είναι μορφές παγωμένες στο χρόνο, στο κάδρο που τις πλαισιώνει και τις οριοθετεί σε μια στατική αφήγηση. Τα χαρακτηριστικά τους αποδίδονται εμφατικά με μια ανάμειξη στοιχείων ρεαλιστικής ζωγραφικής και απόκοσμης, νοσηρής εικονογράφησης. Το κάθε ένα αποτελεί ένα φανταστικό πορτραίτο- ντοκουμέντο της πραγματικότητας , μια κατασκευασμένη μαρτυρία της αληθινής βιαιότητας του σύγχρονου κόσμου.

Τα Μυστικά Τοπία αποτελούν αποσπάσματα μιας φανταστικής τοπιογραφίας, φτιαγμένης από κομμάτια παραποιημένης αλήθειας και συμβολικής μυθοπλασίας . Βασισμένα σε φωτογραφίες και εικονογραφήσεις υπαρκτών τόπων, επικαλυμμένα από στρώματα αναμνήσεων (πραγματικών και μη)  και ονείρων, καταλήγουν να εμφανίζονται ως περιβάλλοντα ενός “άλλου” κόσμου, ουτοπικά, μετα-αποκαλυπτικά σκηνικά που περικλείουν μέσα τους φιγούρες σε δράση, σημάδια ζωής, ψήγματα σχέσεων, στοιχεία κοινωνίας…

Η συνεύρεση μεταξύ των έργων  είναι  μια αφορμή για αναζήτηση κοινών σημείων στον τρόπο έκφρασης των φόβων και των αγωνιών μας, μέσα από μια δημιουργική διαδικασία. Το εγχείρημα αυτό αποτελεί ταυτόχρονα και μια απόπειρα για φανέρωση και επαναπροσδιορισμό της “αλήθειας”, ένα ξεγύμνωμα της πραγματικότητας μέσα από την φαντασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: